Sesiones de coaching y terapeuta gestalt en Barcelona

Terapia Gestalt

TERÀPIA GESTALT


És un enfocament terapèutic que cura i potencia la capacitat natural de l’ésser humà d’equilibrar-se i d’autoregular-se davant els impulsos constants de les seves necessitats i les exigències de l’entorn. El seu objectiu és millorar la manera en què la persona dirigeix la seva vida, augmentar la confiança personal, ajudar-la a solucionar els seus conflictes o reptes presents i dotar-la d’eines per poder resoldre conflictes en el futur.

Les consideracions bàsiques

La Gestalt considera que quan una persona no escolta ni fa cas de les necessitats pròpies, quan nega parts de les seves experiències de vida o quan imposa les seves necessitats de forma manipuladora a l’entorn, s’autogenera conflictes que es repeteixen en el temps amb diferents disfresses. Aquests conflictes “latents” porten a la persona a malbaratar la seva energia, la seva alegria, la seva espontaneïtat i la seva capacitat d’interrelació.

Què fa la Gestalt?

El primer que fa la Gestalt és augmentar en la persona la capacitat d’adonar-se’n (la consciència) per tal de permetre-li restablir el contacte profund amb ella mateixa i identificar allò que sent, que necessita i que vol de debò. Això, alhora, li permetrà comunicar-ho al seu entorn.

L’enfocament el col•loca en “l’aquí i l’ara” i l’impedeix ancorar-se en situacions passades o futures sobre les que no pot actuar. Amb això es reforça la seva responsabilitat en relació amb les seves emocions, actes físics, verbals, pensaments i fantasies.

La teràpia Gestalt dóna suport a la persona perquè s’enfronti a les situacions inconcluses que li generen conflicte i de les que té tendència a fugir o a combatre incorrectament. D’aquesta manera, l’individu aconsegueix travessar-les de forma definitiva i continuar endavant amb la seva vida.

Fa veure a la persona els intents (conscients o inconscients) que fa per manipular persones i circumstàncies. D’aquesta manera se’l convida a canviar la seva forma de relacionar-se a favor d’una major transparència, respecte i acceptació dels altres.

Ajuda a la persona en guerra constant amb parts d’ella mateixa (físiques, emocionals o mentals) a reconciliar-se i acceptar-se, per tal d’aconseguir la pau amb ella mateixa.

servicio-gestalt-particulares

En quines situacions serveix aquesta teràpia?

• Quan es viu en un estat constant d’ insatisfacció i malestar amb un mateix i amb l’entorn

• Quan es vol créixer com a persona i aconseguir un major grau de coherència i de coneixement d’un mateix

• Quan es tenen conflictes oberts, sorgits del passat i que no s’aconsegueixen deixar enrere

• Quan es volen millorar les relacions amb persones properes per deixar d’experimentar conflictes

• Quan s’arrosseguen complexes, inseguretats i pors que et limiten i que no et deixen sentir-te bé amb tu mateix

• Quan, en mig de les circumstàncies que es viuen, un se sent perdut i allunyat de la seva voluntat i de les seves necessitats autèntiques

• Quan les emocions són una assignatura pendent, sigui perquè et dominen o perquè vius allunyat d’elles

Com treballa el terapeuta?

A cada sessió, el terapeuta usa, a més de la seva intuïció i ressonància personal, tota la informació verbal i no verbal proporcionada per la persona per escollir i proposar exercicis que l’ajuden a solucionar la seva situació de conflicte. Donat que els exercicis impliquen el cos, les emocions i el pensament, els aprenentatges obtinguts són assimilats i retinguts de forma pràctica, amb més pes i profunditat que si fossin simples reflexions.

En tot moment el terapeuta genera un ambient de confiança i respecte per tal que l’individu pugui expressar-se amb sinceritat des de l’autenticitat del seu ésser.

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA TERAPIA GESTALT?

Oferim la primera trobada gratuïta i sense compromís

CONTACTE

Entradas Relacionadas

Los Errores de la Felicidad

0
La felicidad está en el podio de las cosas más valoradas y deseadas en la vida. Es un motor y una meta compartida. Pero es un meta llena de riesgos y confusiones que nos pueden llegar a contrariar e incluso crear infelicidad cuando son malentendidos.

 (more…)

Mejora Tu Comunicación, Habla en Primera Persona

0
Sin importar cuáles sean los conflictos, dificultades o problemas personales que una persona quiera solucionar, la mera manera en que los describe dice mucho de su forma de ser y de su disposición a responsabilizarse de ellos. En las sesiones de terapia gestalt se pone especial atención a la manera en que la persona narra su versión de los hechos, a los matices que recalca u omite, y a la capacidad o dificultad de hablar en primera persona. (more…)

Espacio Impulso

C/ Consell de Cent, 599
08026 Barcelona

info@espacioimpulso.es
Telf. (34) 622 33 98 81
Skype: espacioimpulso

CONTACTE

Butlletí mensual

Segueix informat de les nostres novetats i articles de reflexió de l’Àrea Particulars

*
*
Tu mensaje ha sido enviado. Gracias por confiar en nosotros.
Rellena los campos obligatorios